Xiaomi 12 Pro جدیدترین گوشی پرچمدار شیائومی
شیائومی در دسامبر سال 2021 میلادی از یکی از بهترین گوشیهای ساخته شده در این کمپانی پرده برداشت: Xiaomi 12 Pro
این گوشی که در سه رنگ مات و زیبای خاکستری، آبی روشن و بنفش روشن عرضه شده، با توجه به طراحی جذاب و متریال بهکاربردهشده در آن (فریم آلومینیومی و جلو و پشت گوشی نیز از جنس شیشه)، یکی از اصلیترین گزینههای خرید در بین گوشیهای پرچمدار و رده بالاست. بهویژه اینکه نسبت به همتایان خود در برندهای دیگر، قیمت مناسبتری نیز دارد.
با کلیک روی لینک زیر، وارد فروشگاه سورنا کالا شده و میتوانید شیائومی 12 Pro را خریداری کنید.
در آغاز، بخش سختافزاری Xiaomi 12 Pro را بررسی میکنیم. شیائومی در این گوشی از پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1 بهره گرفته، که 400 درصد یعنی 4 برابر سریعتر از نسخههای پیشین عملکرد پردازشی بهینهتری دارد و بر پویایی و افزایش قدرت پردازنده و البته کمتر داغ کردن آن (مشکل بزرگ این نسل از پردازندهها) تاکید دارد. روشن است که شیائومی در گوشیهای پرچمدار ساخته شده در آینده از چیپستهای بهبودیافته اسنپدراگون +8 استفاده خواهد کرد تا ایرادهای چیپست کنونی مانند داغ شدن و یا نرخ پایین بهینگی، برطرف شوند.
بنا به گفته شرکت شیائومی در گوشی Xiaomi 12 Pro پردازندهی مرکزی با بهبود 20 درصدی در کارکرد و بهرهوری، و نیز پردازندهی گرافیکی Aderno 730 با 30 درصد پردازش گرافیکی سریعتر و مصرف کمتر انرژی نسبت به نسخه های پیشین، تجربه لذتبخشی از کار با این گوشی خوشدست را برایتان فراهم میآورد.
در ادامه، میرسیم به نمایشگر جذاب و داینامیک 120 هرتزی Xiaomi 12 Pro و کار را با تاکید بر قابلیت شگفتانگیز این صفحهنمایش یعنی نمایش یک میلیارد!!! رنگ و پشتیبانی از Dolby Vision آغاز میکنیم. صفحهنمایش CTPO AMOLED با رزولوشن 1440 در 3200 پیکسل و با اندازه 6.73 اینچ که نزدیک به 90 درصد از قاب جلویی گوشی را از آن خود کرده است، دارای تراکم پیکسلی 521 پیکسل بر اینچ، کنتراست بالا و روشنایی بهبود یافته میباشد؛ که البته به گفته شیائومی 25 درصد کاهش مصرف انرژی داشته. همچنین شرکت برای کاهش مصرف باتری، تنظیم کیفیت نمایشگر را به صورت پیشفرض روی حالت +FHD قرار داده است.
شیائومی برای بهتر منتشر کردن نور و مصرف کمتر انرژی به وسیله نمایشگر 12 Pro ، یک لایه میکرولنز به بالای سطح پیکسلها افزوده و برای حفاظت از آن نیز از Gorilla Glass Victus بهره گرفته؛ برای شیشه پنل پشتی دستگاه هم به احتمال زیاد از Gorilla Glass 5 استفاده کرده است.
در خصوص طراحی بدنه Xiaomi 12 Pro، پیشتر هم اشاره شد که فریم گوشی از جنس آلومینیوم و جنس صفحه جلو و پنل پشت از شیشه Gorilla Glass است. و لبههای خمیده و طراحی حرفهای ماژولهای دوربین پشت گوشی و بیرونزدگی تاکیدی آنها، جلوه به شدت جذابی به این گوشی داده است.
Xiaomi 12 Pro با رابط کاربری اندروید 12 (قابل ارتقا تا اندروید 15) و نیز MIUI 13 (که رابط کاربری اختصاصی ساخت چین برای بازار جهانی است و بر پایه سیستم اندروید برنامهنویسی شده است) ارایه شده که البته گفته شده MIUI نسبت به قبل یک سری تغییر اساسی و کارآمد انجام داده تا کارایی بهتری داشته باشد.
از لحاظ حافظه داخلی و RAM گوشی Xiaomi 12 Pro در سه نسخهی 128 گیگابایت با رام 8 گیگابایت، 256 گیگابایت با رام 8 و 256 گیگابایت با رام 12 که گل سرسبد این مدل است روانه بازار شده، اما متاسفانه شیائومی اسلات جداگانهای برای کارت حافظه در نظر نگرفته و تنها اسلات ورودی که در پایین گوشی قرار گرفته مخصوص دو سیم کارت سایز نانو است؛ بنابراین باید به حافظه داخلی خود گوشی بسنده کرد.
دوربین گوشی Xiaomi 12 Pro با سه ماژول در پشت دستگاه و یک دوربین سلفی جوری طراحی شده تا در هنگام عکسبرداری و فیلم گرفتن بهویژه در شب و یا برای پرتره، کاربر را شگفتزده کند!
برای توضیح بیشتر باید گفت که در دوربینهای سهگانه اصلی رزولوشن عکس 50 مگاپیکسل است. یک لنز واید 50 مگاپیکسلی که نخستین بخشی است که نگاه شما را به سمت خود میکشد، برجستگی قابل توجهی در پنل پشتی گوشی دارد، دارای لرزشگیر اپتیکال بوده، فوکوس خودکار تشخیص فاز Dual Pixel و حسگرهایی با جذب نور بسیار بالا را داراست. لنز تلهفوتو 50 مگاپیکسلی با قابلیت زوم 2 برابر نسبت به لنز اصلی (واید) و البته بدون لرزشگیر اپتیکال، و لنز اولترا واید نیز 50 مگاپیکسل رزولوشن دارد.
فیلمبرداری با این دوربینهای سهگانه کیفیت 4K و سرعت 60 فریم بر ثانیه را داراست. دوربینهای پشتی شیائومی 12 Pro در هنگام عکسبرداری و فیلمبرداری دارای قابلیت نایت مود یا همان حالت شب و HDR بهبودیافته هستند.
به طور کلی، تفاوت چشمگیری در تصویرهای ثبت شده با نایتمود نسبت به مدلهای پیشین وجود دارد تا بتوانید از سوژههای عکاسی خود، در شبها و محیطهای کمنور، عکسهایی با روشنایی بیشتر و جزییات دقیقتر ثبت کنید؛ نه صرفا پرنور کردن بیربط تصویر، بلکه گرفتن نور بیشتر از خود سوژه و محیط. همچنین در فیلمبرداری با دوربین اصلی Xiaomi 12 Pro هوش مصنوعی چند کارکرد اصلی را دنبال میکند: یکی اینکه نویزها را در هنگام ضبط ویدیو تا جای ممکن حذف کرده و دیگر اینکه نور محیطی بالاتری را جذب میکند تا کیفیت ویدیوی نهایی بسیار رضایتبخش باشد. ناگفته نماند که با فناوری ProFocus ، وضوح بیشتری را از سوژههای متحرک در هنگام فیلمبرداری به نمایش میگذارد. که این هم دلیل دیگری بر بهبود کیفیت ضبط ویدیو در Xiaomi 12 Pro در هر میزان نور موجود است.
هنگام عکاسی پرتره، با استفاده از تکنولوژی عکسبرداری HDR که پیشتر هم گفتیم در لنزهای دوربین گوشی Xiaomi 12 Pro ارتقا پیدا کرده، میتوانید روی تکتک المانهای سوژه و منظره تاکید کنید و از نمایش ریزهکاریها در بخشهای سایه و روشن تصویر و بالانس نور و سایه لذت ببرید.
لنز دوربین سلفی شیائومی 12Proبا رزولوشن 32 مگاپیکسل و دارای قابلیت عکاسی HDR و پانوراما میباشد اما از فناوری فوکوس خودکار بیبهره است. همچنین فیلمبرداری با دوربین سلفی با رزولوشن 1080 و با سرعت 60/30 فریم بر ثانیه و رزولوشن 720 با سرعت 10 فریم بر ثانیه امکانپذیر است.
بسیار خوب. رسیدیم به بررسی باتری که به گفته منتقدها بزرگترین کمکاری شیائومی در ساخت این گوشیست! توان باتری لیتیوم پلیمری شیائومی Xiaomi 12 Pro به میزان 4600 میلیآمپر است، که با توجه به پردازنده قدرتمند و نمایشگر حرفهای گوشی بهترین گزینه به نظر نمیرسد. خوشبختانه این مشکل تا حدی با سرعت بالای شارژ باتری کمرنگ شده، چون برای رسیدن به شارژ صددرصد در حالت استاندارد فقط 24 دقیقه زمان نیاز است، در حالت فست شارژ با آداپتور 120 واتی که کمپانی سخاوتمندانه آن را داخل جعبه گوشی قرار داده 18 دقیقه! تا رسیدن به شارژ صددرصد نیاز دارید، و با شارژر وایرلس 50 واتی 42 دقیقه طول میکشد تا باتری فولشارژ شود.
سیستم صوتی گوشی شیائومی 12 Pro از چهار اسپیکر استریوی ساخت Harman Kardon بهره برده که صدایی رسا و بسیار با کیفیت را ارایه میدهد تا بتوانید از پخش موسیقی دلخواه خود و حس تکتک نتها لذت ببرید. یادآور میشویم پورت مخصوص جک 3.5 میلیمتری در این گوشی وجود ندارد.
در پایان، با در نظر گرفتن ایرادهای کم تعداد شیائومی 12 Pro مانند باتری که توان آن کمتر از انتظار کاربران بود، پردازندهای که به حتم نیاز به ارتقا دارد، و بیرونزدگی نازک لنز واید از پنل مجزای ماژولهای دوربین که خود این پنل هم کمی بیرون زدگی از قاب پشت گوشی دارد (و باید اعتراف کرد این مورد برای بسیاری از کاربرها جزو جذابیتهای طراحی عنوان شده)؛ و همچنین با در نظر گرفتن نقطههای قوت این گوشی مانند دوربین سهگانه 50 مگاپیکسلی با قابلیتهای عکسبرداری و فیلمبرداری جذابی که در بالا بررسی کردیم، بدنه شیک و ارگونومیک که در بیرون آن اثری از پلاستیک نیست، بلندگوهای چهارگانه قدرتمند هارمن کاردن، و صفحه نمایشی خیرهکننده که بیاغراق در حد و اندازهی یک گوشی پرچمدار بوده، قیمت معقول، و البته رنگبندی زیبا؛ باید گفت که Xiaomi 12 Pro در مقایسه با دیگر پرچمداران از بابت قیمت، زیبایی و امکانات، بدون شک یکی از مدعیان اصلی و کمرقیب است و جزو گزینههای اصلی خرید به کاربران سختپسند پیشنهاد میشود.